Oppskrifter

Sprø potetbåter med avokadodip

Nyt retten som den er eller som tilbehør til kjøtt eller fisk

Denne retten er nydelig som en rett i seg selv eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Avokado er en næringsbombe, rik på smarte byggeklosser til kroppen. Spiser du to spiseeskjer avokado, får du faktisk i deg omkring 20 vitaminer og mineraler.

Prøv også disse rettene:

 

Ingredienser

porsjoner

  • 12 småpoteter med skall
  • 3 egg
  • 100 g parmesan, revet
  • 2 ts oregano
  • 1 ts mineralsalt
  • 1 ts paprika
  • ¼ ts cayennepepper

Avokadodip

  • 2 avokado
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/3 rød chilli, finhakket uten frø
  • 2 ss sitronsaft
  • smak til med salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200gC.
  2. Skrubb potetene og del dem i 4 båter.
  3. Ha eggene i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.
  4. Riv parmesan.
  5. Bland krydder og rør det inn i parmesanen.
  6. Ha blandingen utover på et stort fat.
  7. Dypp hver potetbåt i egg og rull dem i parmesanblandingen.
  8. Legg dem på rad og rekke på et stekebrett kledd med bakepapir.
  9. Stekes midt i ovenen på 200gC i ca.20 minutter.

Avokadodip

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle.
  2. Kjør dem til en jevn dip med en stavmiks.

Server så sprø potetbåter med avokadodip, eller bruk retten som tilbehør til kjøtt eller fisk.