Studentlaks

7. april 2011 var Berit med på Schrödingers katt for å vise hvor enkelt – og viktig! – det er å spise slik at du fôrer hjernen din – spesielt hvis du er student og skal presterere på eksamen! Hjerneføde – hva er det? Det er ren, naturlig mat med naturlig fett, levende plantestoff (antioksidanter), vitaminer, mineraler og fiber som gir et samvirke i kroppen og optimal effekt. Økologiske, lite bearbeidede produkter med et minimum av tilsetningsstoffer er å foretrekke.

7. april 2011 var Berit med på Schrödingers katt for å vise hvor enkelt – og viktig! – det er å spise slik at du fôrer hjernen din – spesielt hvis du er student og skal presterere på eksamen! Hjerneføde – hva er det? Det er ren, naturlig mat med naturlig fett, levende plantestoff (antioksidanter), vitaminer, mineraler og fiber som gir et samvirke i kroppen og optimal effekt. Økologiske, lite bearbeidede produkter med et minimum av tilsetningsstoffer er å foretrekke.

Ingredienser

Studentlaks som sett på Schrödingers katt

120 g laksefilet per person (kjøpes frossen i “plast-remser”, finnes økologisk)

mineralsalt/pepper til krydring av laksefileten

12 beger rømme

1 ss soyasaus

1 ss sweet-chili-saus

100 g brokkoli (en håndfull brokkolibuketter)

2 fedd hvitløk

100 g gulrot skåret i skiver (en håndfull gulrotskiver)

100 g blomkål (en håndfull blomkålbuketter)

1 ss smør til steking

Slik gjør du

1.

Forvarm stekeovnen til 200 C.

2.

Start med grønnsakene som stekes på moderat temperatur i stekepannen sammen med hakkede hvitløksfedd og smør. Dette står og surrer lett mens du tilbereder laksen.

3.

Kryddre laksestykket med salt og pepper. Stek i 12-15 min. Rør sammen rømme, soyasaus og sweet-chili saus og hell blandingen over laksestykket de siste 5 min.av stekingen.

4.

Legg de pannestekte grønnsakene opp på et fat. Legg laksestykket oppå og slå rømmesausen over.

Nyt maten på egen hybel, og lykke til med eksamen!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Les mer: Hjernemat

Andre oppskrifter