Video

Svinekoteletter og ovnsbakte grønnsaker

Nydelig, ren og naturlig mat

 

Ingredienser

porsjoner

Ovnsbakte grønnsaker

  • gulerøtter
  • kålrot
  • rødbeter
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • finhakket hvitlø
  • timian

Rømmedressing

  • 3 dl rømme
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakkede urter, f.eks. timian, basilikum, gressløk

Stekt svinekotelett

Slik gjør du

Ovnsbakte grønnsaker

  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  2. Kutt opp rotgrønnsakene i små terninger og skiver, og rødbeter i centimeterstore terninger.
  3. Ha bitene over i en ildfast form.
  4. Dryss over litt havsalt, finhakket hvitløk og timian. Ha olje over grønnsaksbitene
  5. Stekes i ca. 20 minutter

Rømmedressing

  1. Finhakk urtene og rør sammen med rømme
  2. Sett kaldt til servering

TIPS: varier hvilke krydder du bruker i tillegg til havsalt. Prøv pepper, cayennepepper, paprika, rosmarin, karri med mer.

Stekt svinekotelett

  1. Stek kjøttet i en middels varm stekepanne med litt smør slik at du får en stekeskorpe på begge sider
  2. Legg kjøttet oppå de ovnsbakte grønnsakene og la kjøtt og grønnsaker steke sammen de siste ti minuttene