Oppskrifter

Taco-seikaker med råkostsalat og rømmedip

Det skal godt gjøres om ikke dette blir en gjenganger på din ukemeny.

Hjemmelagde fiskekaker er superenkle å lage og gjør det lettere å lære barna å like fisk. Du kan nemlig bruke kryddersmaker du vet barna allerede liker slik at konsistensen av fisk, som en del barn misliker, er ikke lenger et tema. Med nydelig rømmedip, Matheas favoritt, skal det godt gjøres om dette ikke kan bli en gjenganger på din ukemeny.

Tips! Trykk gjerne ut figurer med kakeformer for å gjøre dem ekstra interessante for barn som ikke er like begeistret for fisk.

Hvit fisk er den beste kilden til jod i det norske kostholdet. Jod er et mineralverktøy som trengs for å lage stoffskiftehormoner, for normal vekst og utvikling av nervesystem og hjerne. Sett derfor opp hvit fisk på ukemenyen 2 ganger i uka. Hva er vel bedre da enn å friste med hjemmelagde seikaker. Lag gjerne dobbel porsjon når du allerede er i gang og frys ned til ”lettvindtmat” som kan tines når du har det travelt.

Prøv også disse smarte og gode oppskriftene:

TIPS: La seikaker gå igjen på ukemenyen og varier tilbehøret. Server dem gjerne som fiskeburger i hamburger-brød med salat, tomatskiver, rå løk og rømmedip. Som variasjon er de også nydelige med kokte mandelpoteter, brunet løk og dampet brokkoli.

 

Ingredienser

porsjoner

Taco-seikaker

  • 600 g seifilet, fersk uten bein
  • 1 øko egg
  • 1.5 dl dl H-melk
  • 2 ss kvernede linfrø
  • 2 ss tacokrydder

Tacokrydder-blanding

  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss spisskummen
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts karri
  • 1.5 ts salt
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket koriander

Rømmedip

  • 2 ss majones BN (uten tilsetningsstoffer)
  • 4 ss øko rømme
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss oregano, tørket

Råkostsalat

Slik gjør du

Taco-seikaker

  1. Bland først tacokrydderet om du ikke har ferdig tacokrydderblanding.
  2. Skjær fileten i små stykker og ha den i en foodprosessor sammen med salt, pepper og kvernede linfrø. Spe med iskald melk, litt om gangen. Ha i egg og tacokrydder. La maskinen gå til farsen er godt blandet.
  3. Ha flytende Rapskokos/smør i en stekepanne. Form kaker med en spiseskje du dypper i kaldt vann. Trykk dem flate i stekepannen og stek dem på moderat temperatur til de får en gylden stekeskorpe på begge sider. Det tar ca. 10 minutter å få kakene gjennomstekt. Snu dem et par ganger undervegs. Lag rømmedip og råkostsalat mens kakene steker seg.

Tacokrydder-blanding

  1. Bland krydderne sammen og oppbevar i et lufttett glass.

Rømmedip

  1. Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene.
  2. Sett kaldt til servering.

Råkostsalat

  1. Råkostsalat lager du av de rå grønnsakene du måtte ha. Jeg brukte en mandolin og rev tynne skiver av reddik, fennikel, eple og nykål. Vinaigretten lagde jeg av 1 ss sitronsaft og 3 ss ekstra virgin olivenolje, smakt til med litt havsalt og sort kvernet pepper.