Oppskrifter

Tacosalat til lunsj

Denne lager du istand før du legger deg om kvelden og setter i kjøleskpet til neste dag.

Har du lyst på salat til lunsj, men ikke tid til å lage den i stand på morgenen? Eller synes du salaten faller litt sammen i en boks og fortoner seg lite fristende når du så skal kose deg? Ja da er salatglass løsningen. Det lager du istand før du legger deg om kvelden og setter dem i kjøleskpet. De holder seg i flere dager, slik at du faktisk kan lage i stand salatglass for hele uka om du vil.

TIPS: Varier mellom ulike typer salater. Ha salatrester rett i et lunsjglass neste gang, gjerne sammen med noen pastaskruer av øko spelt. Ha dressing i bunnen og salatbladene på toppen. Slik holder salatbladene seg sprøe mens de venter på å bli spist.

Serverer du tacogryte til middag, så lager du tacosalatglass av restene du har både av gryta og grønnsakene. Salaten kan enten spises direkte fra glasset eller helles over i en skål når du så skal spise den. Ta gjerne med noen tacolefser om du vil spise tacosalaten som taco i lunsjen.

Dette trenger du til 5 glass med vid åpning (a 1 liter):

Glassene må være litt større enn salatfyllet, slik at du kan riste glasset og blande salaten før du spiser den. Bruk rester av Smart Tacogryte, eller lag tacokjøtt til salatglassene dine.

Prøv også disse oppskriftene:

Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev og få smarte og lekre oppskrifter i mailboksen din hver uke – helt gratis.
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien «Made By Berit Nordstrand».
 

Ingredienser

Tacokjøtt

  • 1 ss Smøremyk Rapskokos/smør/kokosfett til steking
  • 200 g øko karbonadedeig (1/2 pakke), evt linser hvis vegetar
  • 200 g linser (øko i eske), skylt
  • 2 gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 eske hakkede tomater (a 295g)
  • 1ss tomatpurè (kan kuttes)
  • tacokrydder (1 ts av hver paprikapulver, spisskummen, gurkemeie, koriander + 1/1ts salt, sort pepper og chillipulver etter smak)

Tacosalat

  • 5 ss gresk yoghurt
  • 1 eske sorte bønner, skylt
  • 300 g cherrytomater, delt i to
  • 1 liten agurk, i terninger
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 eske/boks øko mais (300-350g)
  • 1 stor avokado, i terninger
  • saften av ½ lime (over avokadobitene)
  • revet hvitost
  • 1 liter romanosalat, vasket og skåret i passe biter

Slik gjør du

Tacokjøtt

  1. Smelt smøret i en stekepanne på moderat temperatur.
  2. Stek karbonadedeigen til tacokjøtt.
  3. Tilsett linser, krydder, løk og hvitløk og la det hele surre videre et par minutter under omrøring.
  4. Tilsett så de hakkede tomatene og tomatpureen.
  5. Smak til med litt mer chillikrydder om nødvendig.
  6. La pannen småputre videre i 5 minutter.
  7. Sett pannen så til side og avkjøl.

Tacosalat

  1. Vask og skjær grønnsakene.
  2. Ha gresk yoghurt på bunnen av 5 glass.
  3. Så lagvis tomat, agurk, revet ost, rødløk, mais, avokado, sorte bønner og kjøttblandingen.
  4. Romanosalaten legger du på toppen.
  5. Ha på tett lokk og sett i kjøleskap.