Tjukkmjølkspannacotta

Tjukkmjølkspannacotta er en nydelig dessert med italienske impulser. Desserten er enkel å tilberede og kan lages enda flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til dandering og servering. Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Denne hverdagsdesserten ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Tjukkmjølkspannacotta er en nydelig dessert med italienske impulser. Desserten er enkel å tilberede og kan lages enda flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til dandering og servering. Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Denne hverdagsdesserten ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Ingredienser

2.5 dl tjukkmjølk

2.5 dl fløte

100 g kaldslynget honning

1 vaniljestang

3 gelatinplater

1 dl hassenøtter

16 friske bjørnebær

1 dl friske blåbær

100 g mørk sjokolade

Slik gjør du

1.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

2.

Varm opp fløten sammen med vaniljestangen.

3.

Løs opp gelatinen i fløten og la stå til fløten har romtemperatur.

4.

Rør ut honningen i fløten.

5.

Fjern vaniljestangen og rør inn tjukkmjølken.

6.

Ha blandingen i seks små glass, og sett til avkjøling.

7.

Server puddingen med grovhakkede nøtter, friske bær og sjokolade. Du kan også kjøre for eksempel bjørnebærene til en bærsaus med en stavmikser og servere til desserten

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse deilige hverdagsdessertene:

Oppskriften holder til seks små skåler.

Andre oppskrifter