Oppskrifter

Tomatisert fiskegryte med dillkrem

Vi bør spise langt mer fisk enn vi gjør i dag og hva er vel ikke bedre da enn en enkel tomatisert fiskegryte alle kan like.

Selv om hvit fisk som torsk og sei er fattig på omega-3, så må du ikke bytte den ut med fete fiskeslag. Du trenger både fet og mager fisk, fordi den magre fisken gir deg jod og vitamin D. I tillegg viser studier at proteiner fra mager fisk både forebygger overvekt og type2-diabetes.

Norsk sei er smakfull og bærekraftig og egner seg flott i både fiskemat, gryter og supper. Dillkremen serveres i en skål ved siden av slik at gryten passer også for den som ikke tåler melk. Server gryten sammen med knekkebrød eller brød med smør.

For at kroppen skal få alt den behøver av byggeklosser fra fisken, er det flott å ha fisk 2-3 ganger i uken. Prøv derfor også disse nydelige rettene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Fiskegryte

  • Flytende rapskokos til steking
  • 1 fennikel, skåret i terninger
  • 2 sjalottløk, grovhakket
  • ½ rød chili, finhakket uten frø
  • 2 ts tørket timian
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 eske øko kikerter (290g)
  • ½ purreløk, skivet
  • 2 bokser øko tomater, hakkede (a 400g), kjørt til purè
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 laurbærblad
  • 6 dl vann
  • 1 beger (250ml)fiskekraft
  • ½ sitron, saften av (ca.4 ss)
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak
  • 500 g sei, skåret i terninger
  • 1 håndfull fersk dill (kan kuttes)

Dillkrem

  • 4 ss rømme
  • ½ sitron, saften av
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl dill, finhakket
  • havsalt og sort pepper etter smak

Slik gjør du

Fiskegryte

  1. Rens og kutt opp fennikel, sjarlottløk og chili. Varm en vid gryte på moderat temperatur, ha i litt flytende rapskokos og stek fennikel, sjalottløk og chili sammen med timian til det er blankt. Tilsett hvitløk, paprika pulver og tomatpurè og fres videre et minutt eller to.
  2. Tilsett kikerter, purreløk og hermetiske tomater, laurbærblad, fiskekraft og kok opp. Smak til med sitronsaft, havsalt og sort pepper. La gryta putre i 5-10 minutter.
  3. Trekk gryta av stekeplaten og tilsett fisken. Sett på lokket og la gryta stå i 5-10 minutter.
  4. Server med grove knekkebrød med smør.

Dillkrem

  1. Finhakk hvitløk og dill, og bland alle ingrediensene. Sett kaldt til servering.