Oppskrifter

Tykk havresuppe med bær

Havresuppe bidrar med verdifulle vitaminer, mineraler, gnistslokkende antioksidanter og polyfenoler.

I tillegg er fiber fra havregryn, såkalt betaglukan, virkelig supermat for ”bakterie-Mons”. Fiber finnes bare i planteriket, de holder plantene oppreist på samme måte som skjelettet holder deg oppreist. De finnes i mange utgaver og fasonger.

Oppskriften på tykk havresuppe er hentet fra min andre barnebok «Atsjo«. I denne boka får du vite hva som skjer inni kroppen din når du blir syk, og hvordan kroppen jobber for å bli frisk igjen. Har du vært skikkelig forkjøla noen gang? Og visste du at det finnes supergod mat som kan hjelpe kroppen når den slåss mot virus og bakterier – slik som denne gode og varmende havresuppen? Dette og mye mer får du svar på i «Atsjo»

Prøv også:

 

Ingredienser

Tykk havresuppe med bær

  • 3 dl økologisk melk eller mandelmelk
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl blåbær eller andre bær

Slik gjør du

Tykk havresuppe med bær

  1. Kok melk og havregryn til havregrynene er møre og du har en tykk suppe
  2. Topp suppen med bær og evnt. syltetøy ved servering. Denne suppen kan serveres både varm og kald.