Oppskrifter

Tykke bokhvetepannekaker

Myke og gode og passer utmerket til både salt og søt mat

Bokhvetepannekaker er et fint, glutenfritt alternativ til vanlige pannekaker, wraps, hvetetortilla og brød. De blir myke og fine og passer bra til både salt og søt mat. Raske å lage er de også. Fyll dem gjerne med rester av kylling eller lam, salsa, chutney og hummus. Friske grønnsaker smaker også godt til. Yoghurt naturell, honning, nøtter og rester av fruktsalat er et annet velsmakende søtt fyll.

Prøv også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien «Made By Berit Nordstrand».

 

Ingredienser

porsjoner

Tykke bokhvetepannekaker

  • 2 store egg
  • 2 dl helmelk eller mandelmelk
  • 300 g bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • en klype havsalt
  • kokosolje, til steking
  • ekte lønnesirup, hakkede nøtter, ristede kokosflak,

Slik gjør du

Tykke bokhvetepannekaker

  1. Visp sammen egg og melk.
  2. Dryss i bokhvetemel, bakepulver og salt, og visp til en jevn og smidig røre. Røren skal være tykkere enn vanlige pannekaker.
  3. Varm kokosolje i en stekepanne på lav til middels varme.
  4. Stek små pannekaker i 2–3 minutter, eller til det danner seg små bobler på overflaten.
  5. Snu pannekakene, og stek dem i 1–2 minutter på den andre siden.
  6. Gjør det samme med resten av pannekakerøren.
  7. Server pannekakene med ønsket fyll som f.eks. rester av fruktsalat, hjemmelaget syltetøy eller rømme