Oppskrifter

Vaffeltips og tapas

Her får du mine beste vaffeltips til smarte og kjempegode vafler.

Vafler trenger ikke være fylt med sukker og hvetemel for å være gode. Her får du mine beste vaffeltips til smarte og kjempegode vafler.

Vaffeltips:

  1. Bytt ut hvetemelet med øko finmalt spelt/emmer/Dala landhvete og lignende.
  2. Ha i litt havregryn, kvernede linfrø eller pure av øko hvite bønner/kikerter i røra.
  3. Kjøp en eske øko bønner, så kan du bruke belgfruktvannet i boksen som eggeerstatter (3 ss av kraften fra kikertboksen tilsvarer 1 helt egg).
  4. Bytt sukker til kokosblomstsukker, litt agavesirup eller lynghonning. Eller ta bort sukkeret. Tapasvaffler behøver ikke søtsmak, og kanel gir en følelse av sødme i seg selv. Bruk gjerne 1-2ts vaniljeekstrakt i røra om du skal gi dem mer sødme.
  5. Bruk øko H-melk eller syrnet melk, kokosmelk eller havremelk som væske
  6. Server vaffelen som vaffeltapas med både salt og søt topping (se under)

TIPS: ønsker du glutenfrie vafler, så erstatter du melet med en blanding av naturlig glutenfrie korn og frø slik som mel av havre, hirse, bokhvete, kikerter, mandel, amarant osv.

Toppingtips:

Matvaffel:

  • Remulade, spekeskinke, pinjekjerner og ruccola
  • Avokadodip (link), pepperlaks/røkt makrell, vårløk og gressløk
  • Rømmepesto (2 ss rømme og 2 ss pesto), kyllingbiter, basilikum, parmesan, tomat
  • Naturell smøreost, hakket rødløk, løyrom/lakserogn

Dessertvaffel:

  • gresk yoghurt, honning, granateple, mango
  • gresk yoghurt/rømme og rørt tyttebær
  • peanøttesmør, bananskiver, hakket mørk sjokolade, lønnesirup
  • vaffel dyppet halvegs ned i smeltet mørk sjokolade, avkjølt og servert med pure av bringebær
  • bringebærkrem av gresk yoghurt og frosne bringebær, servert med friske bringebær

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

  • 3 dl fullkorn øko spelt, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts salt
  • 4.5 dl melk
  • 2 egg (kan kuttes)
  • 1 eske øko kikerter inklusive kraft (290g)
  • 2 ss flytende Rapskokos /smeltet smør

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, melk og smør.
  2. Ha kikerter og kikertvann i en bolle og kjør til purè med stavmikser.
  3. Ha kikertpureen og resten av ingrediensene i røra. Pisk til den er jevn og la den svelle i 30 minutter.
  4. Røren holder til ca. 4-5 plater