Oppskrifter

Vafler litt utenom det vanlige

Vaffeljernet kan brukes til mye annet enn bare søte vafler med hvetemel og sukker.

Lag en vaffelrøre som søtes med moset banan eller krydres med østens smaker. Sistnevnte er nydelig tilbehør til salater og supper. Denne røren kan enkelt lages fri for gluten, og kan også lages melkefri ved å bytte ut melken med soyamelk og smøret med kokosolje.

Tips: I tillegg til å være perfekt som salattilbehør, kan vaflene også godt brukes som pizzabunn, hamburgerbrød eller kun som nydelig, nystekt brød en tidlig morgen. Du kan også lage ostesmørbrød av gårsdagens vafler. Bare ha et par skiver ost og litt oregano mellom to vaffelplater, og stek dem i vaffeljernet igjen til osten har smeltet.

Velg din ønskede smak:

  1. Kryddervaffel: tilsett 1 ts gurkemeie, 1 ts karri, 1 ts paprika, 1 ts koriander, 1/2 ts spisskummen
  2. Peanøttvaffel: 2 store ss økologisk peanøttsmør
  3. Søt vaffel: tilsett 2 mosede, overmodne økologiske bananer + 1/2 ts kardemomme

Lyst på topping på søte vaffler? Forsøk 2 ss yoghurt naturell, 2 ss eplepure og ½ ts kanel, eller 1 ss rømme og 2 ss rørte tyttebær. Vips har du en søt hverdagsdessert som kveldskos.

 

Ingredienser

porsjoner

Vafler

  • 2 stk egg
  • 3 ss smør (evt. kokosolje)
  • 2 dl (glutenfritt) havremel eller byggmel
  • 1.5 dl emmer eller glutenfritt mel som bokhvete, mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl knuste gresskarkjerner (varier også med andre frø)
  • 3 dl melk (evt. øko soyamelk eller nøttemelk)
  • 1 klype mineralsalt
  • smak

Slik gjør du

Vafler

  1. Smelt smør/kokosfett på svak varme i en kasserolle, og avkjøl før du blander det sammen med eggene.
  2. Knus gresskarkjernene i en blender og ha i blandingen sammen med mel, bakepulver og salt.
  3. Tilsett til slutt melken, og rør godt til du har en klumpfri røre.
  4. Velg så smak og tilsett til røren.