Oppskrifter

Vegan mac & cheese

Denne vegan Bechamelsausen smaker aldeles himmelsk og er både gluten- og melkefri.

Hvor mange sorter grønnsaker har jeg fått lurt inn i en nydelig macaroni&cheese tror du? Denne imponerende vegan Bechamelsausen smaker aldeles himmelsk og er både gluten- og melkefri. Server retten alene med litt grønn salat eller som tilbehør til kjøtt eller fisk om du vil. Barna elsker denne retten!

Prøv også disse nydelige rettene:

 

Ingredienser

Vegan mac & cheese

  • 300 g øko speltskruer
  • 2.5 dl søtpotet i terninger (ca.120-130g)
  • 1 liten gulrot, i terninger (ca.1 dl)
  • ½ gul løk, grovhakket (ca.70-80g)
  • 2 dl vann (bruk kokevann fra grønnsakene)
  • 1.5 dl cashewnøtter (ca.70g)
  • 0.5 dl kokosmelk
  • 1 ss sitronsaft
  • ½-1 ts havsalt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype cayenne pepper
  • 1 klype paprika

Slik gjør du

Vegan mac & cheese

  1. Kok speltskruene al dente, omkring 6-8 minutter i lettsaltet vann, slå av kokevannet og sett til side.
  2. Kok terninger av søtpotet, gulrot og løk omkring 10 minutter, til møre. Koketiden varierer ut ifra hvor store terninger du har skåret.
  3. Slå 2 dl av kokevannet i en blender. Resten slår du av og så har du de møre grønnsakene opp i blenderen. Tilsett cashewnøtter, kokosmelk, sitronsaft og krydder og kjør blenderen til du har en jevn pure.
  4. Slå så sausen over speltskruene og server.