Oppskrifter

Vegan sjokoladeis-konfekt

Både vegan, gluten- og melkefri

Dette er den perfekte desserten når du vil holde blodsukkeret stabilt, men allikevel servere en liten søtbit til kaffen. Sjokoladeiskonfekt med trekk av mørk sjokolade. Både vegan, gluten- og melkefri så alle kan kose seg. Røren rekker til 15 små iskremkonfektbiter og en liten ispinne.

TIPS: Det er alltid den første munnfullen som smaker best. Bitene er mektige, så beregn kun 1-2 sjokoladeiskonfekt per person. Bitene holder seg i månedsvis i lufttett boks i fryseren, så de er også velegnet om du vil ha en søtbit på lur når du får lyst til å kose deg litt ekstra.

Prøv også disse smarte nytelsene:

 

Dette innlegget inneholder reklame for produkter i serien «Made By Berit Nordstrand» som selges i disse butikkene.

 

Ingredienser

Vegan sjokoladeis-konfekt

  • 100 g cashewnøtter (bløtlagt i 1 time)
  • 6 ss kokoskrem (det fete topplaget når du åpner en boks kokosmelk som har stått litt)
  • 2 ss kokosblomstsukker
  • 1/4 ts vaniljepulver (evt. frøene av en vaniljestang)
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss kakao (eller mer om du vil)
  • 1 plate BN 80% øko sjokolade (til trekk)

Slik gjør du

Vegan sjokoladeis-konfekt

  1. Bland alle ingrediensene (bortsett fra sjokoladen til sjokoladetrekket) i en blender, og kjør til en jevn iskremrøre. Ha røren over i isbitformer og sett dem i fryseboksen. Etter 4-5 timer skal isen være passe fryst, men jeg lar den stå over natten.
  2. Smelt BN-sjokoladen eller annen mørk sjokolade i vannbad. Dypp så iskonfektbitene i sjokoladen eller øs sjokolade over eventuelle ispinner med en skje.
  3. Ha gjerne hakkede nøtter, litt granola eller grovknuste frysetørrede bær over sjokoladetrekket før sjokoladen stivner om du vil.