Oppskrifter

Verdens beste glutenfrie proteinpizza

Superenkel glutenfri pizza som ikke krever hevetid

Enklere kan det ikke bli. Deigen til mine populære glutenfrie proteinrundstykker passer perfekt som pizzabunn. Med topping fra Verdens Beste Familiekokebok blir dette en pizza som kan stå fast på menyen fremover.

Gjør gjerne dette til en fin sosial samling: Gjør klar pizzadeig og tomatsaus i god tid. Sett alternative fyll og toppinger på bordet og lag pizzaen sammen. Lag i stand en rikholdig grønn salat slik at hvert pizzastykke får følge av en håndfull grønt.

Prøv også disse pizzafavorittene:

 

Ingredienser

Bunn

  • 1 stort beger cottage cheese (420g)
  • 4 egg
  • 400 g havregryn / andre glutenfrie korn som hirse/bokhvete/kikertmel/mandelmel
  • 1 ts mineralsalt
  • 1 ss bakepulver

Pizzasaus

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss honning
  • 1 ss eddik
  • 1,5 boks plommetomater, 600g
  • 2 dl vann
  • en klype spisskummen
  • salt og pepper

Slik gjør du

Bunn

  1. Kjør egg og cottagecheese i en blender eller med stavmikser. Bland det tørre i en bakeblle. Tilsett det våte og bland godt , gjerne med stavmikser.
  2. Bre deigen ut over en stekeplate dekket med bakepapir.
  3. Smør pizzasaus utover deigen.
  4. Topp pizzaen med valgfri topping: brunet kjøttdeig, pølsebiter, spekeskinke etc.
  5. Legg på ca. 100 g mozzarella eller annen hvitost
  6. Stek pizzaen midt i ovnen ved 200gC i 20 minutter
  7. Server med rucculasalat, småtomater og nyrevet parmesan

Pizzasaus

  1. Surr hvitløk, løk og chili i olje til blandingen er mør og blank. rør i tomatpuré.
  2. Tilsett honning og eddik.
  3. Bland i innholdet i tomatboksene og vannet du har skylt boksene med.
  4. Rør i spisskummen.
  5. Legg på lokk og la sausen koke i 40 minutter.
  6. Fjern lokket. Kjør massen med stavmikser og la den putre videre i 30 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.