Oppskrifter

Verdens beste sashimi

Råmarinert fisk på sitt beste

Jeg er stadig på jakt etter nye, gode oppskrifter med fisk og her har jeg jammen fått en nydelig oppskrift fra godeste Heidi Lindemark. Hun serverte en aldeles nydelig saus til sin sashimi, og den har jeg fått lov til å dele med dere.

Retten kan du servere som tapas, forrett eller som hovedrett med en grønn salat, litt mango og koriander og en liten skål kokte byggryn.

Prøv også:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien «Smarte nytelser».

 

Ingredienser

Saus

  • 100 g smør, smeltet / 1 dl flytende rapskokos
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl soyasaus (alt. 50/50 teryaki/soya)
  • 1 lime, saften av
  • 1-2 ss honning
  • 1-2 ts wasabi
  • 0.5 dl ristede sesamfrø

Annet

  • rå laks ( eks. salmalaks) i skiver 100g/ pers
  • 1-2 avokado i skiver
  • mangobiter, frisk koriander og kokte byggryn

Slik gjør du

Saus

  1. Smelt smøret i en kasserolle evt. ha flytende rapskokos i kasserollen.
  2. Rens og hakk hvitløk og ha den i kasserollen.
  3. Ha i soyasaus, limesaft, honning og wasabi og gi sausen et lite oppkok. Trekk den av platen og la den avkjøles litt.
  4. Dander så skiver av laks og avokado på et fat.
  5. Strø sesamfrø over og ha gjerne også syltet ingefær og frisk koriander til.
  6. TIPS! Serveres retten som middag koker jeg også litt byggryn til og lager gjerne i stand en frisk, krispy grønn salat.

Annet